Runkomateriaalit

MATERIAALITIETOUTTA RUNGOISSA KÄYTETYISTÄ RAAKA-AINEISTA

SOHVAKALUSTEEN RUNKOMATERIAALIT


Pääasiallisia runkomateriaaleja tuotteissamme ovat vientilaatuinen tiheäsyinen mänty ja ristiinliimattu koivuvaneri. Mäntyä ostamme suomalaisilta sahoilta. Se kaadetaan Suomen hyväkuntoisista sekametsistä. Näistä materiaaleista valmistetut rungot ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja voidaan uudelleenverhoilla . Massiivikoivua emme kaytä kantavissa rakenteissa sen vääntölujuuden olessa alhaisempi kuin tiheäsyisen männyn. (vrt. esim liimapuupalkkien käyttö rakennusteollisuudessa, varsinkin Japanissa)

MÄNTY (Pinus sylvestris)N. 44% Suomen puustosta on mäntyä, joka on kuusen ohella tärkein metsäpuulajimme. Pisimmät männyt meillä ovat olleet lähes 40 metrisiä. Mänty on hakkuukypsä n. 90-150-vuotiaana. Korkealaatuisin puutavara hyödynnetään mm. viiluksi ja veistotöissä. Tavallista sahatavaraa käytetään rakennusaineena ja huonekaluissa, ohuempi puu käytetään paperivalmistuksessa sekä kuitulevy-teollisuudessa. Huonekaluihin soveltuva männyn puuaines on peräisin rinnankorkeusläpimitaltaan väh. 25 cm:stä puusta, josta erottuu selvästi oksaton, kuiva oksainen ja terveoksainen osuus. Puuaines on melko kovaa, mihin vaikuttaa olennaisesti puun kasvunopeus. Pohjoisessa Suomessa hitaasti kasvanut mänty on siten mitä parhainta huonekaluteollisuuden raaka-ainetta. Mallistoisamme käytetty mänty tulee Mikkeli-linjan pohjoispuolelta. Sohvien ja tuolien runkomme on tehty juuri tästä tiheäsyisestä männystä.

KOIVUVANERI tärkein raaka-aine on uusiutuva luonnonvara – puu. Suomalainen koivu (Betula pendula) Suomalaisessa ilmastossa puu kasvaa hitaasti, minkä ansiosta raaka-aine on tiheäsyistä ja tasalaatuista. Koivu on rakenteeltaan tasaista ja lujaa, minkä ansiosta sen sorvattavuus ja liimattavuus ovat huippuluokkaa. Käytämme sohvissamme Koskisen ristiinliimattua koivuvaneria.

VÄHÄPÄÄSTÖISISSÄ – SOHVISSA käyttämämme ristiinliimattu vaneri ja siinä käytetyt liimat ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä ja niillä on M1 päästöluokitus.

KUITULEVY Lähes puhtaasti luonnontuotteista valmistetut LEIJONA-Levyt ovat turvallisia ja laadukkaita käyttää, myös sisustuksessa. Kaikki kovalevytuotteemme täyttävät rakennusmateriaalien puhtaimman M1 – päästöluokan vaatimukset.