Tuotteemme on saanut oikeuden käyttää Allergia-, iho- ja astmaliitton Allergiatunnusta.

Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista ja hyvää suunnittelua. Huoneilman lopulliseen laatuun vaikuttavat monien tekijöiden ohella rakennusmateriaalit, kodinhuonekalut ja tekstiilit.

Tuotteemme ovat saaneet arvostetun Allergiatunnuksen, mikä on merkki siitä, että tuote täyttää allergiakriteerit.

Runkopuut (puhdas, kotimainen tiheäsyinen mänty)

Tiina Vainio-Kaila väitöskirja: Männyn ja kuusen antibakteeriset ominaisuudet: Puupinnat sisätiloissa vaikuttavat positiivisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Puun antibakteeriset ominaisuudet saattavat vähentää pintojen kautta tapahtuvan kontaminaation todennäköisyyttä. Antibakteeristen ominaisuuksien parempi ymmärrys mahdollistaa puupintojen hygieenisen laadun paremman hallinnan. Tämän väitöskirjan päätavoite oli selvittää puun ja sen komponenttien antibakteerisia ominaisuuksia.

Runkopuut

AA-Puun käyttämä tarkoin valikoitu raaka-aine, luja ja tiheäsyinen puu, saadaan Pohjois-Suomalaisesta metsästä. Vaadimme raaka-aineelta hyvää laatua jotta pystymme takaamaan asiakkaalle laadukkaan lopputuotteen.

AA-puun tuotteet ovat PEFC sertifioituja

Runkopuut

Koskisen-sahatavara on tunnettu korkealaatuisesta suomalaisesta puuraaka-aineestaan ja valmistuksen tarkkuudesta. Sahaus, kuivaus ja lajittelu ovat laadukkaan sahatavaran peruselementtejä, jotka hoidetaan huolellisesti sertifioidun laatujärjestelmän mukaisesti. Koskisen lujuuslajiteltu sahatavara täyttää CE-merkinnän edellyttämät vaatimukset.

Koskisen tuotteet ovat M1 sertifioituja

Kuitulevyt

Lähes puhtaasti luonnontuotteista valmistetut LEIJONA-Levyt ovat turvallisia ja laadukkaita käyttää, myös sisustuksessa. Kaikki kovalevytuotteemme täyttävät rakennusmateriaalien puhtaimman M1 – päästöluokan vaatimukset.

>Leijona levyt ovat M1 sertifioituja

Puuliimat

Kiilto Oy:n kotimaiset vesiohenteiset liimat.

 • Kestokol D3 liima
 • Hyvä tietää! Liimassa on isotiatsolinonea 0,0015 – <0.05%.
 • Mikäli olet puuliimalle allerginen, voimme jättää sen runko-osien valmistuksen kohdalla pois, kun mainitset siitä meille.
  Liima jätetään pois ja tuote kasataan puuruuveilla.
 • Sertifikaatti Iso – 14001

Pehmusteliima

Wakol

North America

Istuinpehmusteet

Allergiaturvalliset pehmusteet, ovat valmistettu Suomessa. Näille tuotteille on CertiPUR -sertifikaatti. Nämä tuotteet ovat allergiatestattuja, ei sisällä mitään allergisoivaa ainetta.

  • Medium tyynyissä Eterlon Relax-55 = Pintapehmeä, mutta silti kestävä. Antaa käyttäjälle uudenlaisen pehmustekokemuksen: pehmeys ja kehon aistima mukavuus ylittävät mm. vaahtokumin vastaavat ominaisuudet. Palosuojattu SL 1.
  • Hard tyynyissä Eterlon-30 = Korkeakimmoisuus mutta jämäkkä, Palosuojattu SL 1.

Carpenterin (Recticelin) tuotteille on myönnetty CertiPUR sertifikaatti

Recticel CertiPUR -sertifikaatti

Selkätyynyt

Lennolin tehtaalta Jalasjärveltä. Eco-Soft tyynyt ovat

 • 100 % kierrätetyistä PET-pulloista valmistettuja
 • Spiraalikuitusekoitetta, eli erittäin kimmoisia ja kestäviä
 • Allergiaturvallisia ja paloturvallisia, syttyvyysluokka SL 1 (julkitilat täyttävät paloluokitus)
 • Selkätyynyjen täyte on lokeroitu pitkittäissuunnassa, mikä estää sen valumisen tyynyn pohjalle.
 • EcoSoft on INNOSUOMI-palkittu ja se on myös Avainlipputuote.

Vanut

Pehmustevanuna käytämme Ewona-vanua, jotka on kehitelty yhdessä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Tuotteilla on Allergia ja astmaliiton Ry:n myöntämä merkki, osoituksena allergiaturvallisista materiaaleista. Ewona Finland Oy:n tuotteet tunnetaan korkeasta laadustaan, turvallisuudestaan, ympäristöystävällisyydestään ja innovatiivisuudestaan. Tuotteiden parhaat ominaisuudet: keveys, allergiaturvallisuus, kosteuden kestävyys, hyvä lämmön -ja meluneristekyky, pölyämättömyys ja kierrettävyys. Levyjen valmistuksessa käytetään jopa 85% kierrätysmateriaalia. Ei ympäristölle haitallisia aineita edes valmistusvaiheessa. Vanut valmistetaan ympäristöystävällisesti polyesterikuidusta. Ewona-vanut ovat puhtaita, sillä niiden kuidut on sidottu toisiinsa lämmöllä ilman kemiallisia side-aineita. Ewona Finland Oy testaa ja kehittää tuotteitaan yhdessä Recticel Oy:n Kouvolan laboratorion kanssa. Ewona-vanut ovat paloturvallisia, sillä ne eivät ylläpidä paloa (standardi BS 5852, sytytyslähde 2, VTT RTE 933/05) ja ne täyttävät SL1-palo-luokitusvaatimukset.

Jouset

Jouset täyttävät nikkelittömyysvaatimukset.

Sohvien jousisto on valmistettu “nikkelivapaasta” teräksestä. Nikkelin prosenttiosuus on alimmillaan 0,02 % ja ylimmällä tasolla 0,04 % . Nikkeli on terveyden kannalta haitallinen. Nikkelille allergisoituminen on hyvin yleistä, siksi EU:n nikkelidirektiivillä on rajoitettu nikkelin käyttöä esimerkiksi koruissa ja napeissa. Jousistomme ovat normaalista poiketen lämpökarkaistuja, joille annamme 15 vuoden käyttötakuun.

Orient Occident

 

Kankaat

Suositeltavat kankaat allergiasohviin

Orient-Occindentin

Aqua Clean -kankaat. Ne on valmistettu ilman haitallisia aineita. Oeko-Tex 100 -standardi on kansainvälinen sertifikaatti, joka takaa, ettei kankaassa ole haitallisia aineita. Kankaat eivät myöskään sisällä luonnolle haitallisia PFC-yhdisteitä. Ainutlaatuisen kuiturakenteen ansiosta kangas on helppo pitää puhtaana ilman kemikaaleja.

Textaafoam

Picobello kankaat ovat likaa hylkiviä, vesipestäviä ja erittäin kestäviä kankaita. Picobello kankaat ovat myös antibakteerisia ja ei allergisoivia.

Jäikö vielä kysyttävää.
Ota yhteytta asiakaspalveluumme niin autamme mielellämme.
Puh 040 413 9997
info@noronen.fi