Vuodesta 1961

Yritys

Sepon Kaluste, Noronen – Rautalammilla syntynyt pieni huonekalumyymälä on kasvanut vuosien saatossa monipuoliseksi ja valtakunnalliseksi huonekalutehtaaksi.

Sepon Kaluste on ollut jo vuodesta 1961 (15.2.1961) laadukkaan huonekalun tunnusmerkki.

Yrityksen ensimmäinen kalusto nimettiin perheen Kaija-äidin mukaan.

Alkuvuosien pieni perheyritys kasvoi askel askeleelta, mutta koki raskaan takaiskun vuonna 1982 kun tehdastulipalossa tuhoutuivat mm. juuri investoidut ompelukoneet ja kankaat.Yritys joutui aloittamaan alusta puhtaalta pöydältä.

Perheyritys uskoi kuitenkin kotimaisen huonekalun vetovoimaan ja pian oven takana oli myös kansainvälisiä asiakkaita. Rautalammilta on vuosien saatossa myyty sohvia rekkalasteittain mm. Venäjälle ja Bratislavaan. Kansainvälistymisen ja innovatiivisen myynnin myötä 90-luvun lama taittui töitä tehden.

Työntekijä

Vuodesta 1996 lähtien yhteistyö Laulumaa-tuotemerkin kanssa vahvisti Sepon Kalusteen brändiä ja jälleenmyyjien verkosto alkoi kasvaa. Sepon Kaluste on pystynyt vuosien mittaan muuttamaan notkeasti tuotantoaan ja esimerkiksi sohvastudio ja moduulit ovat olleet ennennäkemättömiä keksintöjä. Asiakas pystyy studiossa testaamaan ja muokkaamaan sohvan mieleisekseen.

Myynnin kulmakivi on aito räätälöitävyys –sohvia voi muokata niin syvyydessä kuin leveydessäkin.

Kotimaisuuden ja laadun lisäksi tämän päivän huonekaluvalmistuksessa erityinen vahvuus on allergiatestatut M1-tuotteet. Sertifioidut materiaalivalinnat ja valmistusprosessi takaavat allergiatestatut ja vähäpäästöiset tuotteet.

Sepon Kalusteen Noronen-brändin huonekalut on mahdollista saada kokonaan M1-tuotteina. Sepon Kalusteen tehdas on kasvanut nykyiseen kokoonsa kuuden laajennuksen myötä, tehokkaita neliöitä on jo 5500. Yritys näkyy nykyisin asiakkaalle pääasiallisesti nimellä Noronen.

Huonekaluja voi ostaa yhteistyökumppaneiden liikkeistä ja tietenkin Noronen-verkkokaupasta. Tämän yrityksen tarinaa kirjoitetaan vielä pitkään.

Hannu, Juha, Eetu, Petteri, Arto, Timo, Jari, Jarmo, Miia, Julia, Martti, Indrek, Juha-Matti, Sari, Teija, Leevi, Ulla, Arja, Dueanchay, Maija, Jaana, Paula, Katja, Petri, Kimmo, Esa (ei kuvassa) Eturivissä Henrik, Perttu, Ismo, Tuula, Seppo

Tehdas-myymälä
Puutyötehdas