Sohvien hoito-ohjeet

Takuunehdot

Kotimaisen kalusteen runko valmistetaan puusta, sille annamme 15 vuoden runkotakuun.

Jousistotakuu on 15 vuotta.

Kalusteen pehmusteet saavat 10 vuoden kimmoisuustakuun, joka koskee Medium, Hard ja Extra Hard tyynyjä. Vaahtomuovi palautuu 90% alkuperäiseen paksuuteen.
Muille pehmusteille annamme 2 vuoden takuun. Jousitetuissa tyynyissä jousen katkeamattomuustakuu 15 vuotta.

Vuodesohvien ja mekanismituolien takuu 2 vuotta

Lue tarkemmat hoito-ohjeet ja takuuehdot oppaastamme.

Muita tärkeitä asioita

Verhoilun aaltomaisuus

Pehmustetussa huonekalussa on aina jonkin verran käsityöstä ja kankaan käyttäytymisen vuoksi niin sanottua aaltomaisuutta tai pieniä ”ryppyjä”. Tuotteen muosta ja materiaalista eri kankaat ja nahkat käyttäytyvät eri lailla. Kankaan alla oleva vaahtomuovi joustaa tai mallin kaarevista osista, jolloin materiaaliin pitääkin tulla pientä rypytystä. Myös saumat elävät jonkin verran tyynyissä riipuen onko tuote valmistettu irtotyynyillä, kiintotyynyillä, vuodesohvana, myös eri materiaalit käyttäytyvät erilailla riippuen onko kudottukangas, blyyshi, keinonahka tai nahka. Blyyshi on voimakas nukkainen materiaali ja siinä aina tulee näkyviin pientä rypytystä tai aaltomaisuutta. Pehmustetussa huonekalussa sen vuoksi näkyy aina käsityön leima niin ompelussa kuin verhoilussa se ei ole tuotevika vaan tuotteiden ominaisuudesta johtuva ominaisuus.

Sohvan istuintyynyn aaltomaisuutta

Painaumat

Huonekaluun tulee aina käytössä jonkin verran painautumia verhoilumateriaalin venymisen sekä vaahtomuovi pehmusteen normaali väsymien takia. Venymiset näkyvät herkemmin isoissa tyynyissä.

  • Esim. Mitä pehmeämpi pehmuste on nahkaverhoilun alla tai mitä isompi istuintyyny on sitä isompi on nahkan venyminen. Mikäli nahkan alla on valittuna Hard pehmuste, silloin nahka säilyttää paremmin muotonsa.
Plyyshin käyttäytyminen sohvan selkätyynyssä

Vaahtomuovin muokkautuminen

Pääsääntönä voidaan pitää kolmen ensimmäisen käyttökuukauden aikana vaahtomuovi pehmusteet muokkautuvat normaali kimmoisuuteen. Vaahtomuovin muokkautuminen johtuu siitä, että polyuretaanin sisällä olevat mikroskooppisen pienet ilmarakkulat avautuu ja muovin pehmeys muokkautuu tämän jälkeen normaaliksi eli pehmenee hiukan alkuvaiheesta. Tämän jälkeen muutos hidastuu ja kimmoisuus säilyy lähes samanlaisena vuosia eteenpäin.

Nahkan käyttäytyminen sohvan istuin-ja selkätyynyssä

Höyhen/vaahtomuovi rouhe

Tämän tyynyn ominaisuuksiin kuuluu, että tyynyn sisusmateriaali liikkuu tyynypussin sisällä ja muokkautuu istujan mukaan. Tyynyn ominaisuus näköön kuuluu että tyyny on pehmeän ja ”myhkyräisen” näköinen. Höyhentyynyjä täytyy huoltaa ja pöyhiä. Pehmeät selkätyynyt, jotka on valmistettu ecosoft tai vastaavista polyesterikuidusta vaativat myös aika ajoin huoltoa. Mikäli sohvassasi on käännettävät tyynyt, kannattaa ne kääntää säännöllisesti viikkosiivouksen yhteydessä. Kiintoverhoilusohvissa istuma paikkaa kannattaa välillä vaihdella, jotta verhoilu materiaalit ja pehmusteet kuluvat tasaisesti. Verhoilussa näkyvät aaltomaisuudet, painautumat, vaahtomuovin normaali väsyminen sekä höyhentyynyjen tai pehmeissä selkänojissa oleva epätasaisuus ei ole materiaali tai valmistusvirhe.

Höyhentyynyn näkö sohvan istuintyynyssä

Huom! istuinpaikkoja vertaillessa tulee aina huomioida, että runkojen leveys, syvyys ja rakenteellinen ero saattavat aiheuttaa eroja istuintuntemuksissa. Tämä on normaalia sillä esimerkiksi kulma- ja divaanisohvissa on poikkeavat jousitus menetelmät joka johtuu palojen rakenteesta. Tämä ei ole materiaali tai valmistusvirhe.